POSLOVI #za5

PREDAVAČI #ZA5 IZ SALES SEKTORA


Prodaja je zanimanje koje podrazumeva uzbudljivo okruženje, puno izazova i mogućnosti za razvoj. Zato nije ni čudo što ovim poslom želi da se bavi većina mladih ljudi. Upornost, brzo i strateško razmišljanje, komunikativnost, spretnost, samo su neke od osobina koje karakterišu osobe koje se bave ovim zanimanjem.

 

Koje su to još sposobnosti i znanja potrebna da biste bili uspešni u ovoj oblasti, kako izgleda radni dan u sales sektoru u internacionalnoj kompaniji, a kako u sopstvenoj firmi i mnoge druge tajne ovog zanimanja otkrijte sa sledećim predavačima:

 

Vuk Đurovic je nakon srednje ekonomske skole diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Karijeru je počeo u odeljenju prodaje u Apatinskoj pivari, na poziciji Merchandiser (prodavac na terenu). U ovoj kompaniji, gde je radio i sa kupcima i sa prodajnim timovima,  napredovao je na pozicije Supervizora, Regionalnog menadzera i Nacionalnog TM menadžera za distributere. Sedam godina kasnije, rešen da stekne nova znanja i veštine menja industriju. U kompaniji Bambi radi preko pet godina na poziciji New Business Development menadžera i Areas Sales menadžera, gde se bavi unapređenjem i vođenjem prodajne operative.

Poslednjih godinu i po dana, Vuk je na poziciji Route to Market menadžera za Srbiju, Kosovo i Crnu Goru, gde je odgovoran za kreiranje prodajnog pristupa i strategiju nastupa na tržište u cilju daljeg unapređenja rezultata kompanije Coca-Cola.

 

 

 

Dragan Koprivica je nakon završene gimnazije, paralelno studirao dva fakulteta – Građevinski i  Ekonomski fakultet u Beogradu. Interesovanje za nekom vrstom javnog nastupa, koja je sastavni deo prodaje, pokazao je tokom srednje škole i studija, kada se kao radio voditelj oprobao u ovoj ulozi. Svoju profesionalnu karijeru započeo je u kompaniji Fresh&Co (nekadašnji vlasnik Next brenda), kada je među više od 16.000 kandidata bio izabran na poziciju HoReCa menadžera. Bio je jedan od najboljih prodavaca na planeti svetski poznate marke usisivača Kirby, gde je do tančina usavršio tehnike direktne prodaje. Poslednjih deset godina, Dragan je uspešno radio u na pozicijama menadžera prodaje u kompanijama poput Repromarket (Hamma, Kingston, Verbatim, Kodak i dr), Erg doo (VOX). Dragan drži i treninge na temu direktne prodaje.

Trenutno je na poziciji Regionalnog menadžera kompanije Gemma B&D, koja je generalni zastupnik nekoliko premium brendova Liebherr i Franke.

 

Ivan Štibl je dimplomirao na R&B koledžu na smeru Ekonomija i administracija. Svoju karijeru je počeo u kompaniji Nelt, gde je uspešno je obavljao različite funkcije vezane za prodaju. Nakon tri godine, prelazi u kompaniju Nestle Adriatic na poziciju Area Sales menadžera. Zahvaljujući svom znanju i iskustvu, ubrzo napreduje na funkciju Key Account menadžera. Paralelno sa poslovnim aktivnostima završava Školu za sport i medicinu, gde se edukuje za trenera košarke. Kao volonter, učestvovao je u akciji „Beogradizacija“. Poseduje setifikat „FISAF international Fitness instructor“ i član je Mense.

Ivan trenutno obavlja funkciju Development menadžera u kompaniji Beiersdorf, u kojoj je zaposlen od 2018. godine.

 

 

Ružica Nimčević je nakog završene srednje škole u Subotici upisala Geoekonomski fakultet u Beogradu. Pred kraj studija, prijavila se za stipendiju OECD i dobila plaćenu praksu u trajanju od godinu dana u Republičkoj skupštini Republike Srbije. Za vreme obavljanja prakse u Odboru za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, paralelno završava master studije na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju. Nakon položenog državnog ispita, zaposlila se na Fakultetu za poslovne studije kao asistent na predmetima Međunarodno bankarstvo i Međunarodne finansije. Tri godine kasnije, vraća se u Suboticu i zapošljava pri veb-sajtu Infostud u Odeljenju za prodaju reklamnog prostora, gde na poziciji Prodajni savetnik radi četiri godine.

 

Ružica poslednje tri godine obavlja funkciju Prodajnog savetnika na popularnom veb-sajtu Polovni automobili.

 

                                                           

Aleksandar Bračer je završio srednju tekstilnu školu u Somboru, smer modelar odeće. Pred kraj srednje škole, pohađa praksu u kompaniji Boreli, gde upoznaje majstore i povezuje se sa ljudima sa kojima i danas sarađuje. Za vreme školovanja, učio je zanat sa ocem, koji se u to vreme bavio popravkom i trgovinom obuće. Zbog veće potražnje kvalitetne kožne obuće, po završetku srednje škole, počinje sa porodičnim biznisom proizvodnje obuće. Osam godina kasnije, Aleksandar pokreće svoju firmu Bratscher shoes. Od 2016 godine, Aleksandar se bavi i izradom cipela po meri i kupuje tekstilne mašine sa planom da proizvodnji cipela doda izradu unikatnih haljina. 

 

Aleksandar je trenutno vlasnik brenda Aleksandar Bratscher.

 

 

Peto po redu predavanje Poslovi #za5 održaće se 27. marta 2019. godine u 14:00 na Ekonomskom fakultetu u Subotici.

Prijave za ovo predavanje su ovde .