POSLOVI #za5

Predavači iz  IT oblasti


Četvrto po redu predavanje Poslovi #za5 održaće se 6. marta 2019. godine u 16:00 na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Ovo predavanje baviće se najinteresantnijim i najmlađim sektorom industrije u gradu koji je trenutno IT centar Srbije, a tema je naravno – informacione tehnologije.

Svi zainteresovani studenti i srednjoškolci moći će da čuju koji su to najplaćeniji poslovi u Srbiji, kako postati jedan od najtraženijih stručnjaka u ovoj oblasti i šta podrzumevaju različite pozicije čiji su nazivi na engleskom jeziku. Na ova i mnoga druga pitanja odgovaraće vrhunski mladi profesionalci u ovoj oblasti.

 

Lazar Veljović je master studije završio na Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Zahvaljujući poznavanju engleskog i nemačkog jezika, karijeru je započeo u nemačkoj kompaniji “Code4Business”. Interesovanje za IT oblast poznatom po nazivu Development Operations dovelo ga je do prestižne i tražene pozicije DevOps inžinjera, koja diktira kontinuirano usavršavanje i posvećen rad na sebi, ne samo u oblasti IT-a, nego i u oblastime organizacije poslovnih sistema i komunikologije. Kao inženjer informacionih tehnologija, poslednje četiri godine radi u holandskoj kompaniji Levi9 Technology Services, čiji razvojni centar u Srbiji posluje već četrnaest godina. Lazar je trenutno na poziciji DevOps inžerenjer u kompaniji Levi9 Technology Services.

Nenad Perčić je počeo da se bavi programiranjem još tokom srednjoškolskih dana, a nakon završene Srednje elektrotehničke škole u Novom Sadu, studirao je na Fakultetu tehničkih nauka na smeru za računarstvo i automatiku. Tokom studija, Nenad je bio aktivan volonter neprofitnog studentskog udruženja EESTEC. Na seminarima i radionicama ove organizacije, imao je prilike da se upozna sa različitim metodama neformalnog obrazovanja i zajedno sa iskustvima koje je do tada stekao 2016. godine dobija sertifikat i postaje Soft Skills& trener za mlade. Ubrzo nakon toga, započinje svoju karijeru kroz stručnu praksu u kompaniji Vega IT Sourcing i nakon uspešno završene prakse, zapošljava se u toj kompaniji kao programer. Tokom protekle dve godine Nenad je savladao šest programerskih jezika, radio na četiri različita projekta i postao licencirani Salesforce Developer. Nenad trenutno vodi tim na projektu koji ima za cilj digitalizaciju obrazovnog sistema kao Software developer u novosadskoj kompaniji Vega IT.

 

 

Dragan Kojić je završio International Business School u Budimpešti i Fakultet organizacionih nauka u Beogradu. Studirao je i na Midlseks univerzitetu Londonu, a za vreme studija, obavljao je praksu u IBM Global Financing. Zahvljujući znanju stečenu na fakultetima širom Evrope, dobio je posao u Erste banci na poziciji Risk manager, koja je podrazumevala znanja iz finansijske oblasti. Dragan je tokom četiri godine rada u Erste banci obavljao funkcije Restructuring Manager i Fraud Manager, gde je bio zadužen za otkrivanje i sprečavanje različitih vrsta prevara. Nakon Erste banke, prelazi u Unicredit banku na poziciju Anti-fraud officer, gde se zadržava tri godine i radi na zaštiti podataka.
Dragan od 2016. godine obavlja fukciju Senior Anti-fraud Officera u NLB banci.

 

 

 

Aleksandar Mitrović je završio Višu elektrotehničku školu u Beogradu, smer Elektornsko poslovanje. Oduvek se interesovao za računarske mreže, administraciju i vođenje sistema, pa je svoju prvu stručnu praksu po završetku školovanja počeo da obavlja u kompaniji Mikroelektronika. Zahvaljujući širokom znanju i posvećenosti, u ovoj kompaniji je dobio posao po završetku prakse, u sektoru nabavke opreme iz inostranstva. Dve godine kasnije, prelazi u sektor tehničke podrške, koja iziskuje široka znanja u oblasti i hardvera i softvera, a napredovanje na menadžersku poziciju zaslužio je organizacijom i prezentovanjem kompanije na računarskim sajmovima širom Evrope. Aleksandar je preko dve godine obavlja funkciju Product Marketing Manager u kompaniji Mikroelektronika.

Prijave za ovo sjajno predavanje su OVDE.