POSLOVI #za5

POSLOVI #za5 -PREDAVAČI #ZA5 IZ SEKTORA ELEKTRONIKA&TELECO


S obzirom da često možemo čuti kako je IT industrija jedna je od tri najveće izvozne grane trenutno u Srbiji i da je Niš jedan od važnijih gradova na mapi IT industrije, tema sledećih predavanja Poslovi #za5 biće zanimanja iz ove oblasti. Na Elektronskom fakultetu u Nišu, 10. aprila 2019. godine u 15:00 časova, mladi developeri i inženjeri će svim zainteresovanim studentima i srednjoškolcima otkriti izazove ove industrije, šta se zapravo krije iza misterioznih engleskih naziva njihovih zanimanja i kako izgleda njihov radni dan. Odgovore na ova i mnoga druga pitanja mladi će imati prilike da čuju od stručnjaka iz Niša i Beograda:

Mihajlo Marjanović je učenik četvrtog razreda gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu. Bavi se programiranjem od osnovne škole koju je završio kao đak generacije. Učestvovao je na brojnim takmičenjima koje je organizovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na kojim je osvojio više od 40 diploma. U gimnaziji je organizovao radionice programiranja ’Kodiak’ u cilju podučavanja osnovaca, a takođe je bio član Organizacije ’Nauči me’ iz Niša gde je radio na sličnim projektima. Mihajlo je od januara 2018. godine stipendista firme FutureForward i radi kao Junior Web Developer.

 

 

 

Goran Mladenović je takođe nekadašnji učenik gimnazije “Svetozar Marković” koji je završio Elektronski fakultet u Nišu. Preko 15 godina iskustva na menadžerskim i specijalističkim pozicijama (operacije, organizacioni razvoj i ljudski resursi, prodaja, projekt menadžment) i više od 10 godina konsultantskog rada, najviše sa malim i srednjim preduzećima. Goran je sertifikovani konsultant za vodeći psihometrijski indikator MBTI sa formalnim I neformalnim tehničkim obrazovanjem i poznavanjem biznisa. Poseduje iskustvo u radu na mnogim međunarodnim skupovima i međunarodnim timovima, kao i znanje iz interkulturalnog menadžmenta. Goran je ekspert za HR i organizacioni razvoj, a desetine firmi i organizacija su transformisane njegovim treninzima i konsultantskim radom. Goran trenutno obavlja funkciju direktora NiCAT – Niškog klastera naprednih tehnologija.

 

Sandra Jeremenković je počela da se bavi programiranjem i informacionim tehnologijama još kao učenik srednje Tehničke škole u Pirotu na smeru Elektrotehničar računara. Nakon toga je započela studije na Elektronskom fakultetu u Nišu na smeru Računarstvo i informatika. Kao srednjoškolac je bila aktivan član i volonter različitih organizacija i na taj način je stekla bogato neformalno obrazovanje, oprobala se u ulozi vršnjačkog edukatora i bila je jedan od najmlađih učesnika u realizaciji projekta“Lokalni plan akcije za decu i mlade” u saradnji sa UNICEF-om i lokalnom kancelarijom za mlade. U toku studija se bavila programiranjem u različitim programskim jezicima i okruženjima, radeći i na frontend-u i backend-u. Bila je učesnik, potom i jedan od mentora na radionici „Rails Girls“ 2018. godine. Sandra je svoju profesionalnu karijeru je započela kao QA Automation Engineer u kompaniji HTEC u Nišu gde trenutno radi na projektu koji prati preko 5000 tankera u svetu u realnom vremenu.

 

 

 

Miloš Stojanović je diplomirao na Prirodno–matematičkom fakultetu u Nišu, na smeru Računarske nauke, gde uskoro završava master studije. Iskustvo stiče i razvija u kompaniji Badin Soft, a njegova ekspertiza vezuje se za backend programiranje u programu Java, u oblasti elektronskog bankarstva i investicionih fondova. Svoju karijeru Software developera započeo je sa 22 godine, a nakon samo dve godine rada može se nazvati Mediorem. Tako brzom usponu u karijeri doprinose njegova predanost, profesionalizam i ljubav prema oblasti kojom se bavi. Tokom studiranja bio je učesnik mnogih projekata, kako na fakultetu tako i van njega, koji su mu pružili iskustvo koje mu danas mnogo znači. Za sebe kaže da je radoznala osoba koja u slobodno vreme voli da se bavi sportom, naročito košarkom. Miloš je trenutno Medior Software developer u Badin Soft.

 

 

 

 

 

Jovan Soldatović je diplomirao na Visokoj tehničkoj školi u Šapcu. Svoju karijeru kao softverski inženjer je započeo 2012. godine u Italiji u preduzeću Ambiente Group. Karijeru je dalje razvijao kao Backend Developer  u BIG CAT Design preduzeću iz Beograda. Dalji put napretka i razvoja ga je odveo ka Americi, gde se pet godina usavršavao kao softverski inženjer. Njegova želja za radom i napretkom su ga dovele do pozicije Team Leadera u američkoj kompaniji Auto Credit express. Od 2016. godine radi u niškom preduzeću BAD SISTEMS na poziciji Technology leader.

 

 

 

 

Sara Pejic diplomirala je na Fakultetu organizacionih nauka, na smeru menadzent, ali je nedugo potom odlucila da zeli da se bavi necim sasvim drugacijim -programiranjem. Zavrsila je potom master na smeru Elektronsko poslovanje i ima preko 4 godine iskustva rada kao Android developer.
Trenutno radi za veliku holandsku kompaniju TomTom na projektu automobilske navigacije.

 

 

 

 

Svi zaniteresovani mladi se za interaktivno predavanje o zanimanjima u oblasti IT mogu prijaviti na sledećem linku: http://bit.ly/PosloviZa5IT .

Vidimo se 10. aprila 2019. godine u 15h!

Prijave za ovo sjajno predavanje su OVDE.