Poslovi #za5 u NVO sektoru


Civilni sektor, odnosno nevladine organizacije igraju značajnu ulogu u promociji razvoja društva zaštite okoline, ljudskih prava i demokratije. Nevladine organzacije, ili udruženja građana, kako se još nazivaju, angažovane su na različitim poljima društvenosti, pomažu čitavoj zajednici, ali i državnim institucijama u unapređenju položaja marginalizovanih grupa i pojedinaca.

Kako se savremeno demokratsko društvo se sve više oslanja na civilni sektor, tema osmog po redu predavanja Poslovi #za5 baviće se modernim i interesantim zanimanjima u nevladinom sektoru.

Sjajni predavači će i ove srede, 17. aprila 2019. godine u 15:00 časova na Fakultetu političkih nauka u Beogradu odgovarati na brojna pitanja koja se tiču njihove profesije i davati savete studetima o karijeri u ovoj oblasti.

Koliko se rad u NVO razlikuje od rada u kompaniji? Kako izgleda radni dan u civilnom sektoru? Kako ove organizacije dolaze do finansijera? Da li je formalno obrazovanje ključno za pronalazak posla u ovoj oblasti i koliko su vannastavne aktivnosti – volontiranja, seminari i razne obuke značajne za uspešnu karijeru? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja daće:

  • Dr Zorana Antonijević, National Programme Officer (OSCE – Organization for Security and Co-operation in Europe)
  • Marina Starčević Cviko, Project Manager (CARE International Balkans)
  • Ana Nedeljković Belja, National Programme Manager (Swiss PRO Programme, United Nations Office for Project Services – UNOPS)
  • Jelena Zajeganović Jakovljević, Early Childhood Development Specialist (UNICEF Belgrade)
  • Danijela Jović, Co-Founder (Impact Hub Belgrade)
  • Vojkan Arsić, Director (Centar E8)

Prijave na linku: http://bit.ly/Posloviza5NVO