Izazov #za5


U okviru velikog nacionalnog projekta „Budućnost #za5”, u ponedeljak 11. decembra počelo je takmičenje u rešavanju studije slučaja namenjeno srednjoškolcima. Izazov #za5 je takmičenje ima za cilj da kod mladih u Srbiji osnaži liderstvo, timski duh i kreativnost, kao i da ih upozna sa osnovnim principima poslovanja.

Takmičarske timove mogu činiti najviše tri učenika/ca trećih i četvrtih razreda svih srednjih škola. Svaka škola može imati najviše tri tima, a tim mora imati svog mentora – profesora/ku ili organizatora/ku nastave koji će ih prijaviti za „Izazov #za5“. Zadatak studije slučaja bio je dustpan svim mentorima/kama od 11.decembra, a studije slučaja se dostavljaju najkasnije do 17. decembra u ponoć.

Najboljih 10 studija slučaja predstaviće svoje radove 25. decembra u finalu u Beogradu kada će biti izabrani pobednici takmičenja. Pobednike očekuju i vredne nagrade – najbolji timovi dobiće tablete, Kindle uređaje i kurseve „Škole intelektualnih veština“, a škole pobedničkih timova – laptop, projektor ili digitalni foto-aparat.Timovi za takmičenje u rešavanju studije slučaja “Izazov #za5” se prijavljuju preko veb sajta www.buducnostza5.rs.

Takmičenje “Izazoz #za5” sprovodi se u saradnji sa kompanijom Best Practice koja se bavi kreiranjem jedinstvenih platformi inovativnih korporativnih habova u skladu sa resursima i potrebama svake kompanije ponaosob. Na ovaj način kompanije dobijaju unikatnu platformu koja generiše i testira ideje svojih zaposlenih čime, u isto vreme, podižu njihov stepen zadovoljstva i obezbeđuju dugoručnu održivost svog poslovanja.”